Csörszné Zelenák Katalin az év vidékfejlesztője

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által az idén alapított, "AZ ÉV VIDÉKFEJLESZTŐJE" díját elsőként Csörszné Zelenák Katalin vehette át.
A díj az alapítók szándéka szerint „azon személynek adományozható, aki aktívan részt vesz/vett az MNVH munkájában, aki a hazai és/vagy nemzetközi vonalon a vidékfejlesztés érdekében végzett tevékenységével kiemelkedő eredményeket ért el, példaértékűt és maradandót alkotott, munkájával kimagaslóan segítette a vidékfejlesztést.”
dijatado2Zelenák Katalin a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője, a Falufejlesztési Társaság elnökségi tagja, a díjat eredményes falugondnoki szervező munkájáért, a Tanyaprogram sikeres megvalósításáért, az aktív és eredményes civil egyesületi tevékenységéért kapta.
A díj átvételekor hangsúlyozta, hogy ezt a magas rangú elismerést minden falugondnok nevében veszi át, akik napi munkájukkal bizonyítják, hogy a falugondnoki szolgálat a vidékfejlesztés szelíd módszere.
A 25 éve alapított szervezet az ország különböző részeiből érkező gondnokjelölteknek tart rendszeres továbbképzéseket, előadásokat, munkamódszereket ad át. Az egyesületről itt olvashat többet.
Gratulálunk a díjazottnak és sok erőt és sikert kívánunk a további munkához!